گردشگری و تفریحی لرستان
(قسمت دوم -رودخانه. آبشار.دریاچه و سراب ها)
استان لرستان به دلیل قرارگیری در رشته کوههای زاگرس و وجود منابع فراوان آب دارای موقعیت بسیار خوبی از لحاظ گردشگاهها و دیدنیهای طبیعی است. این استان به دلیل آن که یک استان چهار فصل و دارای آب وهوای متنوعی است و سه ناحیه مشخص آب و هوایی دارد میتوان هر گونه دیدنی طبیعی را در این استان مشاهده نمود. کوهستانهای مرتفع، آبشارهای متعدد، دریاچههای طبیعی، جنگلهای وسیع بلوط و چند دشت وسیع در لرستان نشان میدهد که این استان ظرفیتهای بسیاری برای جذب گردشگر دارد. از مهمترین گردشگاهها و دیدنیهای طبیعی لرستان میتوان به این مکانها اشاره کرد:
سپیددشت
دریاچه گهر
منطقه گردشگری گلدشت، بروجرد
اشترانکوه
لالههای واژگون دالانی الیگودرز
پارک جنگلی شورآب
منطقه گلدشت
دریاچه کیو
مجموعه تالابهای پلدختر
آبشارها
لرستان به دلیل قرار گرفتن در مناطق کوهستانی و همچنین به دلیل برخوردار بودن از منابع آب بسیار و چشمههای فراوان در موقعیت بسیار خوبی برای به وجود آمدن آبشارهای طبیعی است. در لرستان بالغ بر ۵۰ آبشار بزرگ و کوچک وجود دارد که هر ساله در فصلهای مختلف علاقه مندان بسیاری را به خود جذب میکنند.
آبشارهای شهرستان الیگودرز
آبشار آب سفید
آبشار چکان
آبشار برنجه
آبشار تیندر
آبشار لوچ
آبشار خورشید
آبشارهای دورک
آبشار چونگ شنه
آبشار تاف
آبشارهای شهرستان پلدختر
آبشار افرینه
آبشار دره گرگ
آبشارهای شهرستان خرمآباد
آبشار بیشه
آبشار بیشه یکی از آبشارهای استان لرستان است. این آبشار در دل کوههای زاگرس در شهرستان خرمآباد قرار گرفتهاست و فاصله آن تا شهر خرمآباد ۶۵ کیلومتر است. این آبشار در کنار راه آهن تهران - جنوب و در نزدیکی ایستگاه بیشه قرار گرفتهاست. برخی به اشتباه این آبشار را جزو محدوده شهرستان دورود ذکر کردهاند.
آبشار بیشه ۴۸اُمین اثر ملی است که توسط سازمان میراث فرهنگی در ۲۷ اسفند ۱۳۸۷ در فهرست میراث طبیعی ایران قرار گرفت.
این آبشار با چشم اندازی زیبا یکی از آبشارهای زیبای ایران است. ارتفاع آبشار ۴۸ متر تا نقطه برخورد با زمین است و ۱۰ متر نیز از آنجا تا وصل شدن به رودخانه سزار میباشد و عرض تاج آبشار ۲۰ متر میباشد. در بالای آبشار، روبروی ایستگاه چشمههای پر آب متعددی دیده میشود که پس از گذشتن از ایستگاه قطار آبشار بیشه را تشکیل میدهند.
به علت هم جواری این آبشار با چندین مجموعه زیبا همچون جنگلهای پهناور بلوط، روستای بیشه و چشمانداز ایستگاه راه آهن بیشه میتوان آن را یک منطقه گردشگری مناسب دانست.
آبشار بیشه در روستایی به همین نام قرار دارد. مردم این روستا به زبان لری خرمآبادی و همچنین لری بختیاری صحبت میکنند.
راه این آبشار از طریق راه آسفالته از خرمآباد بطول ۶۵ کیلومتر و کنار ایستگاه قطار زیر پل راه آهن میگذرد و برای رسیدن به آن باید حدود چند صد متری پیادهروی کرد تا به آبشار رسید و از شهرستان دورود تا بیشه با قطار در حدود ۳۰ دقیقه میباشد.
آبشار تله زنگ(شوی)
آبشار نوژیان
آبشار نوژیان از مرتفعترین آبشارهای ایران در استان لرستان واقع شده است. این آبشار در ۳۸ کیلومتری جنوب شرقی خرمآباد (بخش پاپی) به ارتفاع ۹۵ متر وعرض تاج ۵ متر است.
آبشار نوژیان ۴۶اُمین اثر ملی است که توسط سازمان میراث فرهنگی در ۲۷ اسفند ۱۳۸۷ در فهرست میراث طبیعی ایران قرار گرفت.
گردشگاه جنگلی نوژیان بالای کوه تاف قرار دارد. در کوه تاف انواع گیاهان دارویی می رویند و دارای طبیعتی زیبا و دیدنی است .مردم و گردشگران زیادی برای تماشای این آبشار زیبا و برای جمع آوری گیاهان دارویی به این ناحیه می آیند. راه ارتباطی آن از طریق خرمآباد به گردنه نوژیان جاده آسفالته و یا از راه آهن به ایستگاه کشور و از آن طرف هم با یای پیاده حدود ۲ ساعت پیاده روی به سمت آبشار است.
آبشار گریت
آبشار سرکانه
آبشار وارک
آبشار مخمل کوه
مخملکوه کوهی است به ارتفاع بیش از یک هزار و ۹۰۰ متر در شمال شرق خرمآباد که به عنوان بخشی از دره تاریخی خاید آلو / قسمتی ازشهر خرمآباد را در دامن خود جای دادهاست.
این کوه بلند در دو سمت به دو تنگه مهم و استراتژیک ختم میشود که در طول تاریخ شاهد رخدادهای گوناگونی بودهاست. قسمت جنوبی مخملکوه به جاده بروجرد به خرمآباد ختم میشود؛ محلی که در هنگام ورود رضاخان به لرستان شاهد جنگها و درگیریهای خونینی بودهاست. انتهای شمالی مخملکوه نیز به جاده خرمآباد-الشتر میرسد که به تنگ شبیخون مشهور است و نام آن گویای بسیاری چیزهاست.
این کوه بافتی رسوبی دارد و بیشتر قسمتهای آن پوشیده از گلسنگ است. با آغاز فصل بارش گلسنگهای سیاه رنگ و آفتاب سوخته سبزرنگ میشوند. سراسر سبز. گلسنگها آفتابگریز هستند به همین علت قسمتهایی از مخمل کوه که کمتر آفتاب گیر است سرسبز تر و دیدنیتر است.آبشار کوچک و زیبایی در دل مخملکوه چشم انداز زیباتری به این منطقه داده است. در قسمت انتهای شمالی مخمل کوه در تنگ شبیخون به همت اداره کل منابع طبیعی لرستان پارک جنگلی دایر شده که در فصل بهار و زمستان بسیار دیدنیست.
مخلمل کوه برای کوهپیمایی بسیار مناسب و در دسترس است. با خودرو با چند دقیقه رانندگی به دامنه آن میرسید. فقط کافی است پس از رسیدن به میدان ۲۲ بهمن تا انتهای بلوار ولیعصر برانید.
آبشارهای شهرستان دلفان
آبشارغسلگه
آبشار سویله
آبشارهای شهرستان دورود
آبشار دره اسپر
دریاچهها
دریاچه گهر
دریاچه گهر در میان رشته کوه اشترانکوه در استان لرستان واقع است. این دریاچه در منطقه حفاظت شده اشترانکوه و بین ززو ماهرو الیگودرز و بخش مرکزی دورود قرار دارد. این دریاچه که به «نگین اشترانکوه» معروف است یکی از زیباترین دریاچههای طبیعی ایران به شمار میرود و با ارتفاع ۲۳۶۰ متر از سطح دریا در میان منطقه حفاظت شده اشترانکوه واقع شدهاست. دسترسی به این دریاچه از طریق شهرهای الیگودرز و دورود امکانپذیر است.
دریاچه کیو
دریاچه کیو در شمال غرب شهر خرمآباد قرار گرفتهاست. مساحت دریاچه هفت هکتار و عمق آن بین سه تا هفت متر است. این دریاچه از ارزشهای توریستی درون شهری برخوردار بوده و همچنین زیستگاهی مناسب برای جانوران آبزی و پرندگان بومی و مهاجر است. کیو در گویش لری مردمان خرمآباد به معنی کبود رنگ و آبی است و دلیل استفاده آن آب زلال و عمیق این دریاچهاست که به رنگ آبی و نیلی دیده میشود.
دریاچه شط تمی
دریاچه تمی یکی از جاذبههای گردشگری الیگودرز است. دریاچه تمی یکی از زیباترین دریاچههای کوهستان لرستان به شمار میرود که در جنوب استان لرستان و شهرستان الیگودرز در منطقهای کوهستانی قرار دارد. تمی در گویش محلی به مکانی صاف و هموار که در جایی بلند قرار گرفته گفته میشود.
دریاچه خانآباد
دریاچه سد خانآباد یکی از جاذبههای الیگودرز میباشد. این دریاچه در ۵۰ کلیومتری جنوب شرقی الیگودرز قرار دارد که شامل امکانات تفریحی همچون قایق تفریحی، جت اسکی و اسکان شبانه میباشد.
تالاب ها
از مهم ترین تالابهای لرستان میتوان به تالابهای پلدختر اشاره کرد. این تالابها در ۱۵ کیلومتری جنوب پلدختر قرار دارد و از طریق یک جاده خاکی فرعی کنار جاده پلدختر - اندیمشک قابل دسترس است. زندگی بسیاری از حیوانات آن منطقه به این تالابها بستگی دارد. به طوری که شکار در آن منطقه ممنوع است. تعداد تالابهای پلدختر به ۱۰ عدد میرسد.
چشمهها وسرابها
تالاب پلدختر
ازجمله موارد طبیعی و اکوتوریستی در لرستان وجود چشمه هاوسرابهای متعدد در سطح این استان است. این سرابها وچشمهها شرایط مناسبی را جهت جذب جمعیت توریستی داخل استان و خارج از استان را فراهم مینماید. سراب هنام و سراب کهمان در الشتر، سراب چگنی، کیو و چشمههای گلستان،، گرداب سنگی در خرمآباد، سراب جانیزه، سراب زرشکه، سراب سفید، سراب زارم، سراب کرتول، و چشمههای ونایی، دره خونی، هفت چشمه و اسل در بروجرد و اشترینان، سراب غارتمندر و گردکانک، ماهی چال، فرسیان، گایکان، سر دره، رود آب در الیگودرز، سراب چشمه و رودک در دو رود، و چشمه فلفلی در ازنا، اطراف برخی از این چشمهها و سرابها از پوشش گیاهی نادری برخوردار بوده و در طول فصول مساعد شرایط مناسبی را جهت جذب گردشگران فراهم مینماید.
:: موضوعات مرتبط:
+تاریخی تفریحی ,
گردشگری ,
,
:: برچسبها:
گردشگری ,
تفریحی ,
لرستان ,
آبشار ,
دریاچه ,
رودخانه ,
خرم آباد ,
بروجرد ,
الیگودرز ,
پلدختر ,
دورود ,
ایستگاه را آهن ,
طبیعت ,
تالاب ,
نورآباد ,
آب سفید ,
بیشه ,
گریت ,
گهر ,
کیو ,
نوژیان ,
پوشش گیاهی ,
سد ,
جانوران آبزی ,
سراب ,
لاله های واژگون ,
مناطق گردشگری و تفریحی لرستان ,
:: بازدید از این مطلب : 13004
|
امتیاز مطلب : 19
|
تعداد امتیازدهندگان : 5
|
مجموع امتیاز : 5